PARAĆINSKIM ŠAHISTKINJAMA SREBRO: U gradu na Crnici kraj Kupa Svetozara Gligorića

Z. R.

26. 05. 2024. u 13:21

Sinoć je u Paraćinu završen deseti po redu Kup Svetozara Gligorića u okviru šahovskog festivala ŠHSS.

ПАРАЋИНСКИМ ШАХИСТКИЊАМА СРЕБРО: У граду на Црници крај Купа Светозара Глигорића

GO Rakovica

Omladinski šahovski klub "Paraćin" takmičio se u obe konkurencije.
- U konkurenciji šahistkinja, klub je nastupao pod nazivom OŠK Paraćin Outpost  Chess. Devojke su odigrale sjajno i sa četiri pobede i jednim porazom zauzele su drugo mesto. Bravo za Sofiju, Sandru, Dunju, Lenu i Milicu. Ovo je odlična uvertira za debi naše mlade ekipe u Prvoj ligi Srbije ze žene, koja se igra od 27. septembra do 7. oktobra - objavio je tim povodom Saša Jevtić, direktor festivala.
Pobednički pehar, sasvim zasluženo, osvojio je Sirmijum iz Sremske Mitrovice, dok je treće mesto osvojio standardni prvoligaš, ŠK Jugović iz Kaća.
Pehare i medalje uručivao je VM Branko Damljanović, legenda srpskog šaha.
U open (muškoj) konkurenciji posle velike i neočekivane pobede protiv Slovena iz Rume u 4. kolu, paraćinskom  klubu ukazala se šansa da pobedom u poslednjem kolu dođe do medalje. 
Šansa, međutim, nije iskorišćena. Sa dve pobede, dva nerešena rezultata i samo jednim porazom (od pobedničke ekipe), muški tim OŠK Paraćin na kraju je zauzeo peto mesto, što je za jedno bolje od startne pozicije. 
Pobednički pehar i veliki prelazni pehar Svetozara Gligorića, sasvim zasluženo poneo je Novosadski ŠK. Drugo mesto osvojio je ŠK Jelica PEP iz Goračića, a treće ŠK Zmaj iz Beograda.
Pehare i medalje uručivao je Dragan Lazić, predsednik ŠS Srbije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)