TRAŽE OSUMNJIČENOG ZA POKUŠAJ UBISTVA PEVAČA: Novosadsko Tužilaštvo o masovnoj tuči kod Spensa (FOTO)

Lj.P.

06. 12. 2021. u 20:52

POVODOM masovne tuče u kojoj je teško povređen pevač Strahinja Mrđan (27) iz Veternika, i povezanih dešavanja 4. decembra u Novom Sadu, koja su dovela do uznemirenja javnosti, saopštenjem se oglasilo Više javno tužilaštvoše javno tužilaštvo u Novom Sadu.

ТРАЖЕ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА ПЕВАЧА: Новосадско Тужилаштво о масовној тучи код Спенса (ФОТО)

Foto: Lj.P.

Kako se navodi u saopštenju, povodom događaja koji se dogodio u toku dana 4.decembra oko 23 časa ispred ugostiteljskog objekta ”Prag” koji se nalazi u okviru SPENS-a, kada je za sada NN izvršilac ili više njih, oštećenima S.M. i O.S. zadalo više ubodnih rana nepoznatim oruđem, u predeo tela gde se nalaze vitalni organi, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je opisane radnje NN lica kvalifikovalo kao pokušaj teškog ubistva, kažnjivog Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1, tačka 11, u vezi sa članom 30, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

U vezi sa tim događajem,kako se dalje navodi u saopštenju, u toku do sada preduzetih radnji i mera utvrđeno je da je iste večeri, najpre u blizini TC ”Promenada”, a potom i u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, u prisustvu većeg broja lica i medicinskih radnika, vršenjem nasilja došlo do težeg remećenja javnog reda i mira, kojom prilikom je napadnut i jedan policijski službenik.

- Na osnovu zahteva javnog tužilaštva određeno je zadržavanje tri lica u trajanju do 48 časova, u kom roku će biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu – Nvodi se u saopštenju VJT. – Oni će biti saslušani na okolnost izvršenja krivičnog dela nasilničko ponašanje iz člana 344 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika i krivičnog dela Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 323 stav 3 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u okviru predistražnog postupka za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, u skladu sa zakonom, nastavlja dalji intezivan rad sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na utvrđivanju identiteta izvršilaca tog krivičnog dela i prikupljanju dokaza, te se će javnost blagovremeno obaveštavati o daljem toku postupka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)