OPLJAČKANE DVE CRKVE I DŽAMIJA: Policija uhapsila razbojnike koji su krali novac iz bogomolja

N. Kočović

26. 10. 2021. u 11:24

NOVOPAZARSKA policija uhapsila je, u odvojenim akcijama, trojicu muškaraca koji su prethodnih dana opljačkali dve crkve i jednu džamiju u ovom gradu.

ОПЉАЧКАНЕ ДВЕ ЦРКВЕ И ЏАМИЈА: Полиција ухапсила разбојнике који су крали новац из богомоља

Foto: N. Kočović

Efikasnim radom policija je rasvetlila krađe novca koji su vernici ostavljali u drvenim kutijama u crkvama Svete Trojice u Izbicama i Svetog proroka Jeremije u Osoju.

- Krađe su se desile 15. i 17. oktobra, a uhapšen je M. LJ. (55) iz Novog Pazara, protiv kojeg je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio teške krađe – kaže izvor „Večernjih novosti” u policiji.

Istovremeno, policija je rasvetlila i razbojništvo u džamiji Ferhadija u Hercegovačkoj ulici, odakle je iz sefa odneta neznatna količina novca.

- Uhapšeni su D. R. i C. H. iz Novog Pazara, koji su razbili sef, načinivši veće oštećenje na sefu. I oni se sumnjiče da su počinili krivično delo teška krađa – kaže naš izvor.

Inače, novopazarska policija i dalje intenzivno traga za osobom ili više njih koje su oštetile i porušile nadgrobne spomenike na pravoslavnom groblju u naselju Šestovo.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)