UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA KRAĐE:Obijali kuće i odnosili novac i druge vredne stvari

N.B.

21. 10. 2021. u 14:44

DEŽURNI zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio je zadržavanje od 48 sati za Š. B. i S. B. zbog sumnje da su kao saizvršioci počinili više teških krađa.

УХАПШЕНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРАЂЕ:Обијали куће и односили новац и друге вредне ствари

Foto N. Fifić

Na teret im s estavlja da su krajem jula i tokom avgusta meseca ove godine na teritoriji  Beograda  obijanjem ili provaljivanjem, oduzimali tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem pribave sebi ne malu protivpravnu imovinsku korist. Kako s enavodi u saopštenju Tužilaštva, sumnja se da su  u noćnim satima dolazili do kuća oštećenih, deaktiviranjem alarma i sigurnosnih kamera, nasilnim zavlačenjem podesnih predmeta ulazili u kuće, vršili premetačine i odnosili novac, nakit, ručne satove, kao i druge vredne pokretne stvari koje bi pronašli.

- Po nalogu zamenika tužioca, službenici MUP, PU za grad Beograd, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata, obavili su pretrese, prilikom kojih je pronađeno više predmeta koji su bili namenjeni ili upotrebljeni za izvršenje predmetnih krivičnih dela, kao i predmeti koji su ukradeni - navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni Š. B i S. B. biće saslušani sutra nakon čega će u zavisnosti od njihove odbrane, kao i od činjenice da li su ranije osuđivani, biti doneta odluka o predlaganju pritvora.

U daljem toku dokaznog postupka tužilaštvo će ispitati oštećene, eventualne svedoke, pribaviti snimke sa sigurnosnih kamera, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna