LAŽIRANI PODACI O PRIHODIMA? Uhapšene tri osobe osumnjičene za malverzacije u vezi sa porezom na dodatu vrednost

LJ.P.

04. 09. 2021. u 09:24

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije - Odseka u Novom Sadu, u saradnji sa Poreskom upravom Ministarstva finansija i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su tri osobe osumnjičene da su malverzacijama stekle protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 10.772.900 dinara.

ЛАЖИРАНИ ПОДАЦИ О ПРИХОДИМА? Ухапшене три особе осумњичене за малверзације у вези са порезом на додату вредност

Foto: LJ.P.

Zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, poreska utaja i pranje novca, kako je saopštio MUP, uhapšen je S. K. (33), odgovorno lice firme „Tina kompani – 2020“ iz Stare Pazove, dok se K.S. (27 i M. S. (29) terete da su učinili krivično delo pranje novca, kao i u pomaganju krivična dela poreska utaja i poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost.

S. K. se sumnjiči da je, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od juna 2020. godine do avgusta ove godine, u dogovoru sa K.S. i M.S., u nameri da izbegne plaćanje poreza, doprinosa ili drugih propisanih dažbina, nadležnoj Poreskoj upravi dao lažne podatke o stečenim prihodima svoje firme, pri čemu je izbegao plaćanje poreskih obaveza u iznosu od 2.617.175 dinara.

Nakon toga, kako se dalje navodi u saopštenju MUP, S. K. je, kako se sumnja, izvršio konverziju novca koji potiče iz kriminalne delatnosti u nekretnine, u nameri da prikrije nezakonito poreklo imovine.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAUČEŠĆE PORODICAMA, IZDRŽITE Poznati potreseni masakrom na Cetinju - brojne objave na mrežama, otkazani nastupi