DETALJI HAPŠENJA PREDSEDNIKA OPŠTINE PALILULA: Evo zbog čega je uhapšen Aleksandar Jovičić

Novosti online

03. 06. 2021. u 21:10

KAKO "Novosti" saznaju, predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić uhapšen je zbog nelegalne gradnje na Adi Huji i Višnjici.

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА: Ево због чега је ухапшен Александар Јовичић

Foto: GO Palilula

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić (1987), predsednik Gradske opštine Palilula i D. V. (1978), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Građevinski inspektori se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom iste prosledili na ozakonjenje, a suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (10)