GRAĐANI PRISTIZALI JOŠ OD 8 UJUTRU: Veliko interesovanje za "Štit 2022" - svi želeli da vide avione i novi raketni sistem FK-3 (FOTO)

Novosti onlajn

30. 04. 2022. u 21:30

VELIKI broj građana prisustvovao je današnjem prikazu sposobnosti Vojske Srbije „ŠTIT 2022“ na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

ГРАЂАНИ ПРИСТИЗАЛИ ЈОШ ОД 8 УЈУТРУ: Велико интересовање за Штит 2022 - сви желели да виде авионе и нови ракетни систем ФК-3 (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Posetioci su počeli da pristižu već oko 8.30 časova u želji da izbliza vide najsavremenije naoružanje i opremu naše Vojske i da pogledaju najavljeni prikaz sposobnosti jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Naročitu pažnju posetilaca privukao je novi raketni sistem za protivvazduhoplovna dejstva FK-3, kao i artiljerijsko raketni sistem „Pancir S-1“, zatim najsavremeniji helikopteri Mi-35, H-145 i Mi-17, ali i savremena borbena sredstva kopnene vojske – tenkovi M-84AB1 i T-72MS, samohodne haubice „Nora B-52“ i borbena vozila domaće proizvodnje „Lazar-3“ i „Miloš“. Ljubitelji avijacije mogli su da pogledaju modernizovane Migove-29, kao i dronove CH-92 i domaći „Pegaz“ koji je javnosti prvi put predstavljen u naoružanoj verziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati