MLADI LUK DRŽI CENU, JAGODE 500 DINARA: Bogata ponuda na pijaci u Smederevu – kupci više gledaju, mahom sve poskupelo (FOTO)

N. ŽIVANOVIĆ

09. 04. 2022. u 16:10

SUBOTA je, pijačni dan na smederevskoj Zelenoj pijaci. Svega ima ali kupaca malo.

МЛАДИ ЛУК ДРЖИ ЦЕНУ, ЈАГОДЕ 500 ДИНАРА: Богата понуда на пијаци у Смедереву – купци више гледају, махом све поскупело (ФОТО)

Foto: N. Živanović

Kupci uglavnom sredovečni i oni stariji, više po navici, nego po potrebi, subotnje jutro provode na pijaci.

Kažu, robe ima ali je dosta skupa, pa se zbog toga kupuje samo najpotrebnije, jer se narod nada da će možda da pojeftini, sa dolaskom sezone.

Mladog luka ima dosta, ali uporno drži cenu 40 dinara za vezu, ili tri za sto dinara. Mlad kupus košta 150 dinara po kilogramu, dok je paradajz 280. Jaja sa farme su 17 dinara po komadu, dok domaća koštaju 20 i 25. Pred Uskrs najavljuju, možda i celih 30.

Jabuke su pojeftinile u odnosu na prošlu godinu, valjda zbog nemogućnosti izvoza u Rusiju. Tako da najskuplje mogu da se kupe za 70, a malo sitnije za 35 dinara kilogramu.

Na tezgama su se pojavile i prve jagode. Sočno crveno voće stiglo je iz Turske i košta čak 500 dinara za kilogram.

Neko iz šale dobacuje, može li na komad…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)