BEOGRADSKA ZIMA: Uz vatromet otvoreno klizalište na Trgu Republike (FOTO)

Tanjug

08. 01. 2022. u 21:40

U OKVIRU manifestacije Beogradska zima, večeras je uz muzičko-scenski nastup i vatromet otvoreno klizalište na Trgu Republike.

БЕОГРАДСКА ЗИМА: Уз ватромет отворено клизалиште на Тргу Републике (ФОТО)

Foto: Tanjug

Klizalište će biti otvoreno do 28. februara, a radiće svakog dana od 10 do 22 sata.

Prema rečima direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF) Damira Handanovića, klizalište na Trgu Republike je jedno od najvećih na Balkanu i prostire se više od 2.000 kvadratnih metara.

- Zahvalio bih se Gradu Beogradu i celoj ekipi koja je učestvovala u realizaciji da ovakvo klizalište imamo na Trgu, jer je to pokazatelj da je Beograd metorpola i da može da se takmiči sa svim svetskim gradovima - rekao je Handanović.

Kaže da klizalište ima deo koji je pokriven, kao i deo koji je otvoren i nalazi se kod spomenika Knezu Mihailu. Kada je reč o epidemiološkim merama, Handanović je naveo da sve ustanove kulture u okviru Beogradske zime prate mere Kriznog štaba. Dodaje da tako i za klizalište važi pravilo da na površini od 2.000 kvadrata ne može biti više od 350 klizača.

Reakcije građana na otvoreno klizalište su, kaže Handanović, divne i pozitivne i da je svima "srce puno" što su se konačno stvorili vremenski uslovi za formiranje leda.

Klizanje je na dan otvaranja besplatno, a cena ulaznice ili najam klizaljki je 300 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)