SRBIMA SA KiM STIŽE PO 100 EVRA: Pomoć građanima i privredi

V.N.

23. 05. 2021. u 06:00

UKUPNO 5.750.000 građana dobilo je prvi deo pomoći u iznosu od 30 evra, a za istu sumu koju će građani dobiti u novembru nema potrebe za prijavljivanjem, potvrdio je juče ministar finansija Siniša Mali.

СРБИМА СА КиМ СТИЖЕ ПО 100 ЕВРА: Помоћ грађанима и привреди

Foto Tanjug

On je na televiziji Prva najavio da će sutra građanima u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji biti isplaćeno po 100 evra, kao i 200 evra nezaposlenima. Sledi isplata auto-prevoznicima 26. maja, dok će se 8. juna isplaćivati i treća minimalna zarada.

Ministar je dodao da je tokom isplate prvih 30 evra pomoći bilo nekih grešaka, koje će se proveriti, ali da nema mnogo reklamacija. Naglasio je i da neplaćene kazne ni na koji način ne utiču na isplatu pomoći.

- Ako su ljudi reklamirali da postoji greška, novac će dobiti sledeće nedelje, rešićemo problem - rekao je Mali.

On je podsetio da je predviđeno da se 15. ili 16. juna na račun svih nezaposlenih prebaci i iznos od 60 evra, kao i dodatnih 3.000 dinara za vakcinisane građane. Za dobijanje novca nisu potrebni dokazi o vakcinaciji, jer oni već postoje u okviru e-uprave, naglasio je ministar.

Mali je naglasio i da se u infrastrukturu i ekologiju u Srbiji ulaže više nego ikad i da je veliki optimista kada je u pitanju povećanje plata i penzija u narednom periodu. Ministar je napomenuo da je sa stopom rasta od preko šest odsto, Srbija ove godine prva u Evropi:

- Ulaganje u infrastrukturu vam podiže kvalitet života, zapošljava privredu, podstiče privatne investicije, imamo nove fabrike.

ONO KAD VOZI PREDSEDNIK

MINISTAR Mali objavio je juče zanimljiv snimak na svom instagram-profilu:

"Ono kad vas vozi predsednik Srbije @buducnostsrbijeav. Na putu ka selu Dobrić kod Šapca. Obilazimo našu lepu zemlju! Živela Srbija!".

Na snimku koji je objavio i Aleksandar Vučić i to uz haštag "ono kad te snima ministar finansija", čuje se:

- Evo nas u dobroj atmosferi, na putu za Šabac. Imamo jednog dobrog, ozbiljnog i nekvalifikovanog vozača, našeg predsednika.

Foto Instagram

Inače, predsednik Vučić, zajedno sa ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem bio je u nenajavljenoj poseti šabačkom kraju, gde je obišao završnicu izgradnje važnog puta Šabac - Bogosavac dužine 19,2 kilometara.

Obećao je izgradnju novog, važnog lokalnog puta od Jevremovca do Maove i najavio obnovu vodovodne mreže u ovom kraju.

On je ponovio da je plan da do kraja 2025. godine prosečna plata u Srbiji bude 900, a prosečna penzija 430 evra i ukazao da pandemija virusa korona nije imala negativan uticaj na stopu nezaposlenosti. Lane je stopa nezaposlenosti iznosila devet odsto, a prethodne, 2019. godine, 10,4 odsto, rekao je Mali. Ministar je najavio početak izgradnje prve linije metroa u Beogradu do kraja godine i pomenuo da je Skupština Srbije usvojila Zakon o metrou i gradskoj železnici, čime su se stvorili svi pravni preduslovi da se krene sa realizacijom ovog projekta.

Foto V. Kitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!