MALI SA AMBASADOROM SLOVAČKE - Ministar: Srbija pouzdan partner stranim investitorima

Tanjug

08. 02. 2021. u 15:19

ULAGANjE slovačkih kompanija u određene projekte u Srbiji za koje su pokazale interesovanje može doprineti dodatnom razvoju bilateralnih odnosa, zaključeno je na današnjem sastanku ministra finansija u Vladi Srbije Siniše Malog i ambasadora Slovačke Fedora Rosohe.

МАЛИ СА АМБАСАДОРОМ СЛОВАЧКЕ - Министар: Србија поуздан партнер страним инвеститорима

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar je navao da je Srbija pouzdan partner stranim investitorima, kao i da je apsolutni lider u regionu po vrednosti privučenih stranih investicija, saopštilo je Ministarstvo finasija.

Istakao je da je Srbija dobro reagovala na krizu izazvanu korona virusom, jer je pravovremenim i efikasnim merama pružena podrška privredi i građanima, postignuti su dobri makroekonomski reultati, a cilj je da ove godine privredni rast dostigne šest procenata.

Mali i Rosoha su zaključili da dve zemlje imaju tradicionalno prijateljske odnose koji će bližom saradnjom, pre svega u ekonomskom smislu biti dodatno ojačani.

Mali je zahvalio ambasadoru na tome što Slovačka poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, te što istrajava u tom stavu, kao i na tome što pruža podršku Srbiji na njenom evropskom putu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!