MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Jadar dobar, ali životna sredina prioritet

J.Su.

18. 11. 2020. u 10:49

PROJEKAT "Jadar" može da donese prosperitet Srbiji, ali samo ako se realizuje uz najviši nivo zaštite životne sredine i dobru komunikaciju sa građanima, smatra ministarka energetike Zorana Mihajlović.

МИНИСТАРКА МИХАЈЛОВИЋ: Јадар добар, али животна средина приоритет

Tanjug

Kako je izjavila, ovaj projekat, uz australijsku kompaniju "Rio Tinto" uključiće više ministarstva, prestavnika Loznice i Mačvanskog okruga.

- Verujem da ako svi sednemo zajedno i dogovorimo se, možemo da obezbedimo bolju budućnost za Srbiju korišćenjem minerala jadarita - smatra Mihajlović. - Razumem i što su građani zabrinuti, zbog mogućih posledica na životnu sredinu, jer ko zna kroz šta su prolazili zbog rudnika Zajača i ekoloških problema koje je on pravio.

Zbog toga građani moraju da budu informisani o svemu, o tehnologijama koje će se koristiti i kako će prostor izgledati, pa će se napraviti mali tim koji će se time baviti.

- Jadarit je novi mineral koji može da donese prosperitet, ali je važno da se sve uradi na ekološki održiv način - istakla je Mihajlović. - Ako znamo koliki je rast tržišta baterija za električne automobile, da je to budućnost, a da imamo sirovinu, zašto da to ne uradimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu