DA pozivanje taksi službi u Beogradu može da bude papreno naplaćeno, bez najave, samo uz šok na kraju meseca kada stigne račun, uverilo se mnogo žitelja glavnog grada. Prema žalbama sugrađana koji su se javili našoj redakciji, domaći mobilni operater "Telenor" pozivanje ovih "kratkih" telefonskih brojeva naplaćuje nekoliko desetina dinara po minutu. I to bez obzira na to što su pozivi u okviru domaćeg saobraćaja, a korisnici imaju skupe pakete ugovorene na neograničen broj minuta prema svim mrežama.

Komentari (5)

Milija

30.10.2020. 12:30

Isto je sa SBB! Nije problem sto se naplaćuje od strane Telenora, već sto svi oni (taxi, SBB) nisu obavestili svoje korisnike da se to naplaćuje. Siguran sam da postoje medjusobi ugovori gde ono dele zaradu, a to je onda prevara potrosaca. Prijavim ja to letos tržišnoj inspekciji, dođje odgovor da je SBB obezbedio besplatan broj za prijavu kvarova, samo sto je taj broj prilično skriven na web stranici a svugde se reklamira call centar 19900 koji se naplaćuje. Nesposobna inspekcija, sposobne firme da zarade na narodu....

Marija Markovic

30.10.2020. 13:42

Smisljen je dobar nacin da se ekstra zaradi. Tehnicki gledano, nemaju nikakve posebne troskove oko pozivanja petocifrenih brojeva. To su brojevi kao i svaki drugi. Takvi tarifirane je uvedeno samo radi ektra zarade. Sramno je takvo ponasanje. Ja sam zato prestala da koristim takve brojeve, ali sam i prestala da budem Telenorov korisnik. Pa nek vide kome ce da naplacuju, meni vise nece.