DRŽAVA BESPOVRATNO DAJE 25.000 EVRA: Počele prijave za pokretanje biznisa, ovo su uslovi

Tanjug

22. 02. 2024. u 12:44

MINISTARSTVO turizma i omladine raspisalo je danas javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu sredstava podsticaja za razvoj seoskog turizma, koji će biti otvoren do 15. aprila, saopštilo je ministarstvo.

ДРЖАВА БЕСПОВРАТНО ДАЈЕ 25.000 ЕВРА: Почеле пријаве за покретање бизниса, ово су услови

Foto: Profimedia/Ilustracija

Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno-kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista za dogradnju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Maksimalna visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara, uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10 odsto ukupne vrednosti investicije.

Ministarstvo podseća da je Vlada Srbije usvojila Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma, kojom se po prvi put za ovu namenu bespovratno dodeljuje 150 miliona dinara.

Cilj je povećanje turističkog prometa kroz razvoj ruralnog turizma, što će ujedno doprineti i podsticanju ravnomernijeg regionalnog i lokalnog razvoja, navodi se u saopštenju. Javni poziv, kao i svi potrebni obrasci i instrukcije za podnošenje zahteva, objavljeni su na sajtu Ministarstva turizma i omladine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ATENTAT NA DONALDA TRAMPA - SVI DETALJI: FBI saopštio da se napad se tretira kao potencijalni teroristički čin (FOTO/VIDEO)