NAJVIŠE SE NUDE BANJE: Prvi presek prijavljenih ugostitelja za turističke vaučere, upis građana počinje od 15. januara

E.B.T.

10. 01. 2024. u 07:00

ZA turističke vaučere za odmor u Srbiji do sada se prijavilo 3.653 ugostitelja. Njihovo prijavljivanje je počelo 31. decembra, a građanima će to biti omogućeno od ponedeljka, 15. januara.

НАЈВИШЕ СЕ НУДЕ БАЊЕ: Први пресек пријављених угоститеља за туристичке ваучере, упис грађана почиње од 15. јануара

foto:V.Mitrić

Ovo je juče izjavio državni sekretar u Ministarstvu turizma Uroš Kandić, podsećajući da je duplirana vrednost ovogodišnjih vaučera sa 5.000 na 10.000 dinara, kao i da je povećan limit zarade za zaposlene koji mogu da koriste ovu subvenciju, sa 70.000 na 80.000 dinara.

Prema listi objavljenoj na sajtu Ministarstva turizma najviše prijavljenih ugostitelja je iz srpskih banja - Sokobanje, Koviljače, Niške, Sijarinske, Pribojske, Gornje Trepče. Po broju prijava slede vlasnici smeštaja na planinama, prvenstveno na Zlatiboru i Kopaoniku.

Vaučeri se mogu koristiti u ugostiteljskim objektima van mesta prebivališta. U prvom krugu biće podeljeno 100.000 ovih kupona za odmor, a Kandić ističe da očekuju veliko interesovanje i građana i ugostitelja, imajući u vidu da je njihova vrednost povećana.

- Ne sumnjam da će i ove godine veoma brzo otići prvi kontingent vaučera, očekujemo da to bude već tog 15. januara, da se svi građani prijave i da svih 100.000 vaučera ode - kaže Kandić. - Kada je u pitanju nastavak godine, verujemo da će biti još vaučera.

Tokom prethodnih devet godina više od milion ovih turističkih kupona je podeljeno građanima.

- Vaučeri su spasli domaću turističku privredu tokom 2020. i 2021. godine, odnosno za vreme pandemije virusa korona, jer da nije bilo toga zaista bi mnogi od njih teško preživeli i opstali u svom poslu - navodi Kandić. - Kada smo 2015. započeli sa ovom vrstom subvencija, imali smo 1,2 miliona dolazaka domaćih turista. Ove godine, prema najsvežijim podacima, mi smo premašili 2,1 milion, tako da je efekat vaučera evidentan.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI

PRAVO na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do 80.000 dinara mesečno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)