FOKSVAGEN NE GRADI GIGAFABRIKU U ISTOČNOJ EVROPI: Slaba potražnja za električnim vozilima

Tanjug

01. 11. 2023. u 16:26

NEMAČKI proizvođač automobila Folksvagen saopštio je danas da za sada neće graditi novu gigafabriku baterija za električna vozila (EV) u istočnoj Evropi zbog slabe potražnje.

ФОКСВАГЕН НЕ ГРАДИ ГИГАФАБРИКУ У ИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ: Слаба потражња за електричним возилима

Foto Tanjug/AP

Izvršni direktor Folksvagena Oliver Blume je je rekao da s obzirom na sadašnju situaciju na tržištu, uključujući i sporiji rast potražnje za EV, za sada ne postoje poslovni razlozi za izgradnju nove gigafabrike u Evropi, prenosi Rojters.

Nemačka kompanija je razmatrala lokacije za izgradnju fabrike baterija za EV u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj.

Blume se ove nedelje susreo sa predstavnicima Češke koji su bili zainteresovani za ovu investiciju da bi obezbedili budućnost svoje automobilske industrije koja predstavlja veoma važan segment češke ekonomije.

Češki zvaničnici su nakon izjave Blumea rekli da će lokaciju koju su predložili Folskvagenu ponuditi i drugim investitorima, rekavši da ne mogu više da čekaju na odluku.

Folksvagen je ranije već odabrao lokacije za izgradnju svoje tri gigafabrike, u nemačkom Zalcgiteru, španskoj Valensiji i gradu Sent Tomas u Kanadi.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!