"INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA NAPREDUJE BOLJE NEGO ŠTO SMO OČEKIVALI": Vučić o današnjem sastanku sa MMF-om

Novosti online

30. 10. 2023. u 21:36

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić je tokom gostovanja u emisiji "Ćirilica" pomenuo i današnje razgovore održane sa čelnicima MMF-a.

ИНДУСТРИЈСКА ПРОИЗВОДЊА НАПРЕДУЈЕ БОЉЕ НЕГО ШТО СМО ОЧЕКИВАЛИ: Вучић о данашњем састанку са ММФ-ом

Foto: Printskrin TV Hepi

- Danas smo imali razgovore sa MMF-om. Ljudi uglavnom kažu da ih nije briga za MMF i da su te neki svetski moćnici. Mi smo izbacili MMF pred izbore 2012. jer su (tadašnja vlast) hteli da isplaćuju šta im je padalo na pamet i to nas je još skuplje koštalo, pa smo 2014. morali da uđemo u fiskalnu konsolidaciju. Mi od 2014. uvek imamo MMF. Sad ćemo preći iz stend baj aranžmana u tzv. prekoršneri deo, što znači da su naše finansije u odličnom stanju. Industrijska proizvodnja napreduje bolje nego što smo očekivali i ona vuče naš napredak - kazao je Vučić.

Ističe da držimo nisku stopu javnog duga u odnosu na BDP.

- Srbija je u odličnom stanju i naša industrijska proizvodnja brže raste. Mislim da će rast ići i do 2,7. Industrija vuče naš napredak. Sve što smo rekli za studente, plate i penzije, biće odmah ispunjeno, bez udara na naše finansije. Držimo nisku stopu javnog duga. Na nivou evro zone je 91 posto, u Srbiji je 51 posto. Mi nismo uvek u situaciji kao zemlja koja se nalazi van EU, podložna različitim šokovima. Mi moramo da budemo sigurni i ne smemo da se ponašamo kao raspojasana banda. Imamo više nego što trošimo – rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)