"SRBIJA POSTIGLA ODLIČNE REZULTATE": Vučić se sastao sa delegacijom MMF

Novosti online

30. 10. 2023. u 14:31

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Monetarnog međunarodnog fonda, sa kojima je razgovarao o fiskalnoj, monetarnoj i energetskoj stabilnosti.

СРБИЈА ПОСТИГЛА ОДЛИЧНЕ РЕЗУЛТАТЕ: Вучић се састао са делегацијом ММФ

Foto: Tanjug

Šef Misije MMF-a Donal Mekgetigan je istakao da je Srbija postigla odlične rezultate, strogo poštujući preporuke Međunarodnog monetarnog fonda i sprovodeći ciljeve definisane aranžmanom sa ovom institucijom. O tome svedoče rekordne devizne rezerve, dobri rezultati fiskalne politike, visok priliv direktnih stranih investicija, kao i podaci sa tržišta rada o snažnom rastu zaposlenosti. On je naglasio da je Srbija pravovremeno reagovala adekvatnim ekonomskim merama na inflatorne pritiske i dodao da su očekivanja MMF-a da stopa inflacije na kraju godine bude na nivou ili niža od 8%. Govoreći o reformi državnih i javnih preduzeća, predstavnici MMF-a pozdravili su korake preduzete u cilju transformisanja i stabilizacije EPS-a i ukazali na neophodnost ubrzanja restrukturiranja  državnih preduzeća.

Predsednik Vučić je zahvalio na oceni da Srbija odgovorno sprovodi program dogovoren sa MMF-om. On je istakao da je sačuvana makroekonomska stabilnost, kao i dobro poslovno okruženje i dodao da je Srbija, uprkos brojnim izazovima na globalnom tržištu, uspela da očuva ekonomiju, pa čak i da je dodatno ojača.

Odbor direktora MMF-a, na kojem će biti usvojen zaključak o uspešnosti druge revizije aranžmana, biće održan 21. decembra ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo