GLOBALNE ZALIHE PADAJU: Rusija će nastaviti da dominira na tržištu žitarica

Novosti online

26. 08. 2023. u 10:40

RUSKO prisustvo na tržištu žitarica će dominirati 2023-2024, uprkos nesigurnosti transporta u Crnom moru, objavio je list Figaro, pozivajući se na podatke francuske kompanije Agritel.

ГЛОБАЛНЕ ЗАЛИХЕ ПАДАЈУ: Русија ће наставити да доминира на тржишту житарица

Foto: Piksabej

- Rusija će nastaviti da dominira, a to je neophodno u uslovima nestabilnog tržišta - rekao je analitičar kompanije francuskom listu.

Prema izveštaju Ministarstva poljoprivrede SAD, globalne zalihe pšenice će pasti za 3 miliona tona zbog pada proizvodnje u Kanadi i Evropi.

U ovoj situaciji Rusija će ojačati svoju poziciju vodećeg svetskog izvoznika žitarica, napominje list.

Ranije je ruski ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev podsetio da je prošle godine Rusija izvezla neviđenu količinu žitarica - 60 miliona tona. Ove godine je planirano da se izveze oko 55 miliona tona, ali se ta cifra može korigovati naviše, rekao je on.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu