BRNABIĆ: Ni u jednom trenutku nismo planirali da privatizujemo EPS

Tanjug

24. 07. 2023. u 15:42

PREDSEDNICA Vlade Ana Brnabić rekla je danas da ni u jednom trenutku nije planirano da se privatizuje Elektroprivreda Srbije, već da je u planu profesionalizacija EPS-a što je, smatra ona, u najboljem interesu radnika.

БРНАБИЋ: Ни у једном тренутку нисмо планирали да приватизујемо ЕПС

Foto: Tanjug

Brnabićeva je na sastanku sa novinarima koji prate ekonomiju i privredu, navela da je postavljen nadzorni odbor u kom su neki od najboljih evropskih stručnjaka, a da će direktor EPS-a biti izabran na konkursu, koji bi trebalo da bude raspisan u najkraćem mogućem roku.

Brnabićeva očekuje da se EPS u budućnosti vodi na profesionalniji način, kako bi mogao da se takmiči sa najjačim energetskim kompanijama na tlu Evrope, što će, ističe ona, za građane Srbije značiti sigurnost snabdevanja i dugoročnu održivost.

- Plan je profesionalizacija EPS-a, a mislim da je to u najboljem interesu radnika i da će im omogućiti veće plate - naglasila je premijerka na sastanku organizovanom da bi se otklonile nedoumice oko Predloga zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu.

Državna sekretarka Ministarstva finansija Slavica Savičić istakla je da u Zakonu o privrednim društvima postoji čitav niz privrednih društava koja posluju u formi društva sa ograničenom odgovornošću, kao i da do sada nije postojala prepreka da se oni transformišu u smislu Zakona o privrednim društvima.

Savičićeva je rekla da okosnica Zakona nije njihova transformacija, već upravljanje i racionalno korišćenje resursa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (55)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)