SKOK OD 90 ODSTO: Cena bitkoina dostigla jednogodišnji maksimum

Novosti online

26. 06. 2023. u 19:48

VREDNOST vodeće svetske kriptovalute - bitkoina, ove nedelje je skočila na najviši nivo od juna 2022, pokazuju podaci "Koindeska", sajta koji prati digitalne valute.

СКОК ОД 90 ОДСТО: Цена биткоина достигла једногодишњи максимум

Foto Ilustracija arhiva

Bitkoin je ove sedmice porastao na čak 31.411 dolara po novčiću, dok je od početka godine njegova vrednost skočila 87 procenata od početka godine. Bitkoin je u novembru 2021. dostigao svoj maksimum od skoro 69.000 dolara za token.

Analitičari objašnjavaju da je porast vrednosti pojačano interesovanje finansijskih giganata za kriptovalute.

Prošle nedelje, najveći svetski investicioni fond, "BlekRok" podneo je zahtev za registraciju bitkoin fonda kojim se trguje na berzi, što bi omogućilo investitorima da budu izloženi kriptovaluti bez potrebe da je kupe. Dve druge kompanije za finansijske usluge, "Invesko" i "Vizdom tri" takođe su zainteresovane za slične proizvode.

Industrija kriptovaluta našla se pod istragom regulatornih tela u SAD nakon što je američka Komisija za hartije od vrednosti tužila je velike kripto berze "Koinbejs" i "Bajnens" zbog navodnih kršenja zakona o hartijama od vrednosti.

Postoje ozbiljni akteri koji žele da povećaju svoje učešće u prostoru digitalne imovine, uprkos regulatornim pritiscima, a pomeranje bitkoina na vrednost iznad 30.000 dolara signal je da ulazimo u novu fazu, ocenio je glavni analitičar kripto platforme FRNT.

(rt.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)