Ove godine 790 miliona dinara za opremanje zona poslovanja

S. B.

07. 04. 2023. u 12:22

MINISTARSTVO privrede će ove godine uložiti 790 miliona dinara u infrastrukturne objekte kako bi se unapredio privredni ambijent. Opremaće se turističke i zone poslovanja u 21 lokalnoj samoupravi.

Ове године 790 милиона динара за опремање зона пословања

D.N.

Razvijenije opštine, one iz prve i druge grupe, imaju obavezu da ulože i sopstvena sredstva. Radovi kreću u julu.

- Ministarstvo privrede finansira celokupnu vrednost radova na projektu kada su u pitanju lokalne samouprave treće i četvrte grupe razvijenosti i na taj način doprinosi ravnomernom regionalnom razvoju - poručio je državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović. - Kada su u pitanju lokalne samouprave prve i druge grupe razvijenosti one imaju obavezu sopstvenog učešća u realizaciji projekta. Sredstva će biti upotrebljena za realizaciju 21 infrastrukturnog projekta koji će uticati na razvoj 21 lokalne samouprave.

U Novom Pazaru, Osečini, Kruševcu, Vladimircima i Prokuplju predviđeno je infrastrukturno opremanje zona poslovanja kroz izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom, dok će se u Jagodini izgraditi glavni korektor za industrijski kompleks. U Golupcu, Velikom Gradištu, Tutinu, Bajinoj Bašti, Ljuboviji, Kosjeriću, Žagubici, Aleksincu, Lajkovcu, Surdulici, Kučevu i Lazarevcu realizovaće se infrastrukturni projekti u funckciji razvoja turističkih potencijala i dostupnosti turističkim lokalitetima koji postoje na teritorijama navedenih lokalnih samouprava. Realizacijom projekata u Medveđi, odnosno Sijarinskoj banji, Sokobanji i Petrovcu na Mlavi ostvariće se uticaj na razvoj banjskog turizma.

U Sijarinskoj banji, opština Medveđa, rekonstruisaće se i dograditi objekat Rimskog kupatila, u Sokobanji u okviru centralnog gradskog parka biće rekonstrisan dečiji park, a u Petrovcu na Mlavi izgradiće se saobraćajnice koje će obezbediti dostupnost Banji Ždrelo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024