PROIZVOĐAČI MLEKA APELUJU: Što pre uvesti prelevmane na uvoz sireva

E.B.T.

21. 03. 2023. u 16:04

PREDSTAVNICI trgovinskih lanaca traže od mlekara da obore cene svojih mlečnih proizvoda i da od 1. aprila budu iste kao kod uvezenih iz EU. Ovo je danas izjavio predstavnik proizvođača mleka iz Banata, Vukašin Baćina, i apelovao na državu da što pre uvede prelevmane na uvoz sireva.

ПРОИЗВОЂАЧИ МЛЕКА АПЕЛУЈУ: Што пре увести прелевмане на увоз сирева

Foto Arhiva

- Ako država ne uvede prelevmane u visini od 330 dinara po kilogramu u narednih 10 dana, mlekare obaraju cenu sirovog mleka i staju sa otkupom mleka, jer neće moći da prodaju svoj proizvod – istakao je Baćina. - Veliki broj zaposlenih u mlekarama mogao bi da ostane bez posla, a proizvođači mleka će biti prinuđeni da prodaju krave klanicama.

On je ukazao da se nastavlja trend pada cena mleka i mlečnih proizvoda u Evropskoj uniji usmeren ka izvozu u zemlje koje su van EU.

-Uvoz mlečnih proizvoda naročito sireva, u prva dva meseca ove godine, bio je oko 2 380 tona – istakao je Baćina. - Ovaj uvoz sireva stvara dalji pad cene sirovog mleka u našoj zemlji. Zahtevamo hitnu i brzu reakciju države. Ne smemo dozvoliti da uvoznici i trgovinski lanci gase farme i mlekare po Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni