Povodom obeležavanja dve godine rada Instituta za veštačku inteligenciju Srbije danas je u amfiteatru Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu održana svečanost i konferencija "Doba veštačke inteligencije" kojoj su prisustvovali predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelenik Novog Sada Milan Đurić, šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre, kao i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić Tepavčević i ministarka nauke i tehnološkog razvoja Jelena Begović.

Sofija

20.03.2023. 18:38

Srbija je u prošlosti iznedrila mnoge naučnike koji su menjali svetske tokove, pa će tako i u budućnosti. Važno je što država prepoznaje potrebu i želju za razvojem i ulaže u mlade talente.

Bojana

20.03.2023. 18:39

Srbija se razvija u svim oblastima, zahvaljujuci velikom trudu i ulaganjima drzave. Danas smo u IT sektoru rame uz rame sa velikim i mnogo bogatijim drzavama.

Jeca

20.03.2023. 18:43

Posvecenost,ozbiljnost i znaga drzavnog rukovodstva nam je omogucila da budemo vodeca zemlja u regionu sa najvecom stopom ekonomskog rasta.Mala smo zemlja ali smo spremni da se maksimalno razvijamo.

ObradMSlovac

20.03.2023. 18:45

Afirmaciom mladih stručnih ljudi možemo ostvariti brži napredak razvoja veštačke intiligencije kao i njene primene u raznim sverama svakodnevnog života. Sve pohvale za ideju koja se sprovodi u Naučno tehnološkom parku.

Pavle

20.03.2023. 18:52

Srbija se razvija u sferi najnaprednijih tehnologijia i time stice prednost nad drugim zemljama sto ce u buducnosti imati veliki uticaj na ekonomski rast