KOLIKO JE PORODICA U TRSTENIKU UŠTEDELO NA GREJANJU? Ove godine još 10 miliona dinara za program energetske efikasnosti(FOTO)

S.BABOVIĆ

09. 03. 2023. u 19:12

SUBVENCIJE u okviru programa energetske efikasnosti u Trsteniku su prošle godine dobile 73 porodice, a interesovanje za subvencije koje daju država i opština je sve veće.

КОЛИКО ЈЕ ПОРОДИЦА У ТРСТЕНИКУ УШТЕДЕЛО НА ГРЕЈАЊУ? Ове године још 10 милиона динара за програм енергетске ефикасности(ФОТО)

Foto:OU Trstenik

Ukupno 10 miliona dinara izdvojeno je za realizaciju programa energetske efikasnosti u Trsteniku: po pet miliona dinara investirali su Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalna samouprava.

- Imali smo značajno veći broj ugovora,čak 73 porodice koje su mogle da sprovedu ovaj projekat - podvlači Milena Turk,predsednica opštine.- Zadovoljni smo dinamikom, u rekordnom roku je izvršena zamena.Ponovo ćemo iz budžeta izdvojiti pet miliona dinara i čekamo spremni nove javne pozove. Za sve koji su zainteresovani da konkuriše, naše službe su na raspoolaganju.

Program je osim zamene spoljnih prozora i vrata i drugih elemenata, podrazumevao u Trsteniku i nabavku i instalaciju kotlova, zamenu postojeće ili ugradnju nove mreže, kao i nabavku i instalaciju toplotnih pumpi.

-Mi smo nameravali da sredimo prozore kada smo čuli da je raspisan konkurs-kaže Jelena Gavrilović, koja je dobila subvenciju od 140.000 dinara ta zamenu stolarije u stanu.-Kako nije bila potrebna neka zahtevna dokumentacija, konkurisali smo. Posle dva meseca potpisali smo rešenje i krenuli su radovi. I ranije smo se trudili da zbog dece uvek bude toplo,ali sada sa mnogo manje utroška električne energije postižemo istu temperaturu.

Radovi u domu porodice Lešević su potpomognuti sa jednakom sumom.

-To je velika pomoć, svima bih preporučio da se prijave-kaže Trsteničanin Rašo Lešević.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna