TOPLIJI DOM, A RAČUNI MANJI: U energetsku sanaciju kuća u Zrenjaninu uloženo 100 miliona

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

07. 03. 2023. u 18:21

NA teritoriji Zrenjanina tokom 2021. i 2022. godine uloženo je 100 miliona dinara u energetsku sanaciju stambenih objekata u privatnom vlasništvu, što predstavlja snažnu podršku lokalne samouprave u sprovođenju mera energetske efikasnosti.

ТОПЛИЈИ ДОМ, А РАЧУНИ МАЊИ: У енергетску санацију кућа у Зрењанину уложено 100 милиона

grad Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, tim povodom posetio je domaćinstvo Duška Perišića u selu Lazarevo, koji je dobio od subvenciju u prošloj godini.

-  Ukupan iznos generisanih sredstava za unapređenje energetske efikasnosti prelazi 100 miliona dinara za dve protekle godine, a ovu finansijsku pogodnost iskoristilo je 510 domaćinstava, za zamenu spoljne stolarije, kotlova i sistema grejanja, a zamenjeno je preko pet hiljada kvadratnih metara stolarije i 157 kotlova na čvrsto gorivo kotlovima na gas - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, uz napomenu da je na projekte postavljanja štedljive rasvete u ustanovama kulture uloženo blizu šest miliona dinara, u 15 osnovnih i srednjih škola, sa ulaganjima većim od 50 miliona dinara, sanirane su fasade, zamenjena stolarija i kotlovi.

Duško Perišić iz sela Lazarevo, iskoristio je subvenciju grada Zrenjanina za zamenu kotla i uvođenje sistema centralnog grejanja na gas u kuću koju je kupio pre četiri godine.
-  Nakon izolacije fasade i zamene stolarije, čuo sam za javni poziv  i podneo zahtev, jer za grejanje, nisam imao više sopstvenih sredstava - naglasio je Duško Perišić. - Procedura za konkurisanje bila  je jednostavna, a efekti investicije su već primetni, troškovi za grejanje su znatno manji, a u kući je toplije u svim prostorijama, što je bitno, jer u porodica uskoro ičekuje mo prinovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)