UŠTEDA ENERGIJE: Odobreni ugovori za ugradnju solarnih panela u Leskovcu

Игор Митић
Igor Mitić

07. 03. 2023. u 12:54

U gradu na Veternici podeljeno je 12 ugovora za sufinansiranje ugradnje solarnih panela u ukupnoj vrednosti 4,5 miliona dinara.

УШТЕДА ЕНЕРГИЈЕ: Одобрени уговори за уградњу соларних панела у Лесковцу

Foto: I. Mitić

Polovina ovog iznosa obezbeđenja je iz gradskog budžeta, a cilj je da građani postanu proizvođači električne energije za sopstvene potrebe čime doprinose uštedi odnosno rasterećenju energetskog sistema. Građani subvencijama ostvaruju uštede i prilikom i prilikom nabavke solarnih panela.

- Ova mera će zbog toga i ubuduće biti svesrdno podržavana gradskim subvencijama – naglasila je Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca.

Ona je kazala da je Leskovac već podelio 148 ugovora korisnicima koji su se javili na javni poziv za zamenu stolarije, nabavku kotlova, toplotnih pumpi i postavljanje grejne mreže. Za sve mere ukupno je opredeljeno 35,5 miliona dinara koje solidarno obezbeđuju lokalna samouprava i nadležno ministarstvo.

Podelom ugovora za ugradnju solarnih panela Leskovac je obeležio 5. mart - Svetski dan energetske efikasnosti sa ciljem podizanja svesti o značaju obnovljivih izvora i racionalnog korišćenja energije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda