PALE AKCIJE POZNATE KINESKE KOMPANIJE: Zbog protesta više nigde nema belog papira

Novosti online

29. 11. 2022. u 12:50

KINESKI protesti, koji su prepoznati zbog toga što svi drže u rukama "beli papir", izazivaju glavobolje najvećem dobavljaču kancelarijskog materijala u zemlji.

ПАЛЕ АКЦИЈЕ ПОЗНАТЕ КИНЕСКЕ КОМПАНИЈЕ: Због протеста више нигде нема белог папира

Foto: Tanjug

U protestima koji su se proširili Kinom tokom vikenda često su se pojavljivali demonstranti koji su držali komade praznog belog papira, što je fenomen koji je izazvao probleme najvećem lancu štamparija u zemlji.

U simboličnom protestu protiv cenzure, mladi demonstranti su držali listove belog papira - metaforu za kritične postove na društvenim mrežama, novinske članke i otvorene onlajn naloge koji su izbrisani sa interneta dok su hiljade ljudi izašle na ulice.

Ustanak bez presedana, koji su kineski državni mediji uglavnom ignorisali, doveo je do izlaska demonstranata koji su pozivali na ukidanje strogih mera izolacije kovida i političkih sloboda.

U ponedeljak su akcije kompanije M&G Stationeri, koji ima više od 80.000 maloprodajnih objekata širom Kine, pale za čak 3,1% nakon što je u dokumentu koji je kružio na kineskim društvenim mrežama rečeno da će kompanija zabraniti prodaju listova belog papira formata A4 širom zemlje, onlajn i oflajn, počevši od utorka.

A4 se odnosi na standardnu veličinu papira koja se obično koristi u zemljama van SAD i Kanade.

M&G Stationeri se nalazi u Šangaju i prodaje svoje proizvode u preko 50 zemalja i regiona širom sveta, navodi se na veb-stranici kompanije.

Trenutno je izlistan na Šangajskoj berzi i ima tržišnu kapitalizaciju od 6 milijardi dolara.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali:  Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)