POTPISAN MEMORANDUM: Saradnja Srbije i Mađarske u oblasti kontrole duvana

Tanjug

12. 10. 2022. u 15:39

DIREKTOR Uprave za duvan Slobodan Erdeljan potpisao je danas u Budimpešti Memorandum o razumevanju u vezi sa razmenom eksperata, iskustava i najboljih praksi u oblasti kontrole duvana i regulacije tržišta duvana i duvanskih proizvoda dve zemlje sa predsednikom Nadzornog tela za regulatorne poslove Mađarske Marselom Biroom.

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ: Сарадња Србије и Мађарске у области контроле дувана

Foto: V. Mitrić

Direktor Uprave za duvan je istakao da je to prvi međunarodni memorandum koji je Uprava za duvan Republike Srbije potpisala sa nekom zemljom i dodao da mu je posebno zadovoljstvo što je taj dokument potpisan sa Mađarskom, kao našim bliskim susedom i clanicom EU, saopšteno je iz Uprave.

Ovaj memorandum predstavlja dokaz nastavka odlične saradnje naše dve zemlje, dodao je Erdeljan.

- Republika Srbija se zalaže za održavanje dobrih međususedskih odnosa i saradnju u regionu, što potvrdujemo i potpisivanjem ovog memoranduma - zaključio je Erdeljan.

Direktor Uprave za duvan govorio je na prvoj Nacionalnoj regulatornoj konferenciji - Budućnost regulisanih tržišta u geopolitickom haosu, koji organizuje Nadzorni organ za regulatorne poslove Mađarske (Supervisory Authority for Regulatory Affairs - SARA) u Matijas Kornivus kolegijumu (Mathias Cornivus Collegium) u Budimpešti.

Erdeljan je učestvovao kao panelista na panel diskusiji na temu "Potencijal saradnje u oblasti regulisanih tržišta", zajedno sa predstavnicima nadležnih institucija Mađarske, Austrije i Italije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024