KANADA SVE BOGATIJA: Budžet države u suficitu od 6.33 milijarde kanadskih dolara

Novosti Onlajn

24. 09. 2022. u 14:17

KANADA je zabeležila budžetski suficit od 6,33 milijarde kanadskih dolara (4,67 milijardi dolara) za prva četiri meseca fiskalne 2022/23. godine, uz pomoć većih poreskih prihoda i ukidanja mera podrške za korona virus, saopštilo je u petak ministarstvo finansija.

КАНАДА СВЕ БОГАТИЈА: Буџет државе у суфициту од 6.33 милијарде канадских долара

Foto: Printskrin Youtube

Poređenja radi, Kanada je zabeležila deficit od 47,33 milijarde kanadskih dolara u periodu od aprila do jula 2021, piše Rojters.

Prihodi zemlje od početka godine su porasli za 20,7 odsto na široko zasnovanom poboljšanju tokova prihoda. Troškovi programa bili su niži za 20,1 odsto, što je u velikoj meri odražavalo niže transfere pojedincima i preduzećima, pošto je podrška za pandemiju korona virusa nestala, saopštilo je ministarstvo finansija.

- Kao što se i očekivalo, vladini finansijski rezultati za 2022-23. nastavljaju da se poboljšavaju u poređenju sa vrhuncem krize kovida i nivoom privremenih mera reagovanja na pandemiju bez presedana u to vreme - navodi se u saopštenju ministarstva.

Na mesečnom nivou, Kanada je u julu zabeležila deficit od 3,87 milijardi kanadskih dolara, u poređenju sa deficitom od 10,86 milijardi kanadskih dolara zabeleženim pre godinu dana.

BONUS VIDEO:

PRIPREME ZA REFERENDUM: U DNR i LNR sve spremno za glasanje o pripajanju Rusiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

ČUVENA HILJADARKA IZ SFRJ: Ko je bila devojka sa novčanice i koliko para danas za nju možete da dobijete