NEMAČKA NE MOŽE BEZ RUSKOG GASA "Svim silama moramo da pokušamo da okončamo sukob u Ukrajini"

Novosti online

24. 09. 2022. u 12:39

NEMAČKA ne može dozvoliti sebi da ostane bez gasa iz Rusije, stoga je neophodno da se obnovi ekonomska saradnja Moskve i Berlina nakon završetka sukoba u Ukrajini, rekao je premijer Saksonije Mihael Krečmer u intervjuu za medijsku grupu „Funke“.

НЕМАЧКА НЕ МОЖЕ БЕЗ РУСКОГ ГАСА Свим силама морамо да покушамо да окончамо сукоб у Украјини

Foto: EPA/Profimedia/ilustracija

- Sada vidimo da ne možemo da odustanemo od ruskog gasa. I naše sankcije su, između ostalog, postale uzrok situacije sa deficitom. Svim silama moramo da pokušamo da okončamo sukob u Ukrajini, a zatim da ponovo započnemo ekonomsku saradnju sa Rusijom. Oružje treba utihnuti. Svetska zajednica treba da se zalaže za to da sukob bude rešen diplomatskim putem - rekao je nemački političar.

Kako je dodao, trenutni politički pravac Nemačke može dovesti do toga da nakon završetka sukoba u Ukrajini Berlin više ne bude u mogućnosti da ponovo kupuje gas od Moskve.

- Naš cilj treba da se sastoji u tome da ponovo kupujemo gas iz Rusije - rezimirao je Krečmer.

Ranije je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto izjavio da niz evropskih država ne može preživeti zimu bez ruskog gasa.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)