VLADA DONELA NOVU ODLUKU: Zabrana izvoza dizela EN 590 na još sedam dana

Novosti Onlajn

22. 09. 2022. u 16:21

VLADA Republike Srbije donela je na današnjoj sednici izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se ona produžava na još sedam dana.

ВЛАДА ДОНЕЛА НОВУ ОДЛУКУ: Забрана извоза дизела ЕН 590 на још седам дана

Foto Z. Jovanović

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme trajanja „Dečije nedelje“ u 2022. godini na svaku prodatu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu, železničkom, vodnom, vazdušnom i drumskom saobraćaju, kao i na svaku prodatu ulaznicu za pozorište, bioskop i drugu kulturnu i sportsku priredbu za koju se naplaćuju ulaznice, kao i na svaki prodat nosač zvuka sa snimljenim sadržajem.

Projekcija je da će, na ovaj način, biti ostvareni prihodi od oko 10.000.000 dinara, koji će biti iskorišćeni za organizaciju raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih deci i preduzimanje drugih mera za unapređivanje razvoja društvene brige o deci.

Na sednici je doneto Rešenje o davanju saglasnosti na odluku o uspostavljanju saradnje između opštine Prijepolje, Republika Srbija i opštine Karačabej, region Bursa, Republika Turska. Saradnja će biti uspostavljena u oblastima kulture i sporta, kao i u drugim društvenim oblastima, zatim na lokalnoj razmeni tehničkih znanja i iskustava o uslugama, ekonomskoj saradnji, zaštiti kulturnih i istorijskih obeležja i zaštiti životne sredine.

(Kurir)

BONUS VIDEO: USRED NJUJORKA: Majstorija predsednika Vučića sa košarkaškom loptom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

I DALJE JE VREME ZA MORE: Vogue Hotel u Bodrumu je u svakom smislu odličan izbor i u njemu će uživati cela porodica