ISPLAĆENO SVIH 492 RADNIKA FIJATA Brnabić: Sve u skladu sa dogovorom koji su postigli sa Vučićem

Tanjug

01. 07. 2022. u 10:16

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da je svih 492 radnika Fijata dobilo otpremnine potpuno u skladu sa dogovorom koji su postigli sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a to znači po 490 evra, odnosno 93.000 dinara po godini staža i dodala da su oni u stvari i bili tehnološki višak, dok je ostalih 1550 radnika potrebno Stelantisu.

ИСПЛАЋЕНО СВИХ 492 РАДНИКА ФИЈАТА Брнабић: Све у складу са договором који су постигли са Вучићем

foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

- Radi se o tome da li oni žele da pristanu da idu u inostranstvo, jer to je način da ih u međuvremenu, dok ne počne da se pravi električni model, dakle u narednih 18 ili najviše 24 meseca Stelantis zadrži. Oni imaju garantovan posao kada se vrate - rekla je premijerka gostujući na TV Prva.

Dodala je da je vlada za njih dobila i dodatnu ponudu od strane Stelantisa, a to je ono što su radnici tražili i ranije, a podrazumeva da tri meseca rade u inostranstvu, a mesec dana da budu u Kragujevcu.

Prema njenim rečima, radnici imaju još nedelju dana da se izjasne žele li da idu u inostranstvo na način da su tamo ukupno 18 ili 24 meseca i da dobijaju bonuse ili tri plus jedan mesec, a da i dalje dobijaju bonuse, s tim da je broj rata smanjen u odnosu na to kako idu.

Istakla je da to koliko će oni tamo ostati zavisi od toga koliko će brzo početi da se prave automobili u Kragujevcu.

BONUS VIDEO - POČAST ZA PREDSEDNIKA: Plaketa zahvalnosti za Vučića na Rosuljama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

UPOZORENJE: Nemojte piti kafu ako ste u nekoj od OVIH grupa