NEMA POMERANJA ROKA ZA KASE: Ministar Siniša Mali juče proveravao kako u praksi radi novi sistem fiskalizacije

S. B.

17. 03. 2022. u 10:40

NEĆE biti pomeranja roka za primenu novih fiskalnih uređaja. Svi će na novom sistemu morati da budu do 1. maja. Ministar finansija Siniša Mali ponovio je juče da oni, koji do sada nisu iskoristili državne subvencije za ovaj posao, mogu da se prijave u dodatnom roku do 5. aprila.

НЕМА ПОМЕРАЊА РОКА ЗА КАСЕ: Министар Синиша Мали јуче проверавао како у пракси ради нови систем фискализације

Foto Tanjug

Mali je istakao da već u novom sistemu radi 15.000 privrednih subjekata, da se dnevno taj broj povećava, kao i da se do sada preko 130.000 subjekata prijavilo.

- Interesantno je da je jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Srbiji primenio svoje softversko rešenje, što rade i drugi trgovački sistemi u Srbiji - rekao je ministar posle kupovine u prodavnici ove kompanije.

- To govori kako je novi sistem fleksibilan i otvoren. Sada ima 240 što softverskih što hardverskih rešenja na raspolaganju. Zasada sve ide po planu i kako treba. Neće sigurno biti moguće da se u svim maloprodajnim objektima koji to nisu učinili, poslednjeg dana instalira novi sistem. Krajnji rok za prelazak na novi sistem fiskalizacije i njegovu punu implementaciju je kraj aprila. Pomeranja tog roka neće biti.

Oni koji žele da dobiju 100 evra po prodajnom mestu i 100 evra po fiskalnom uređaju, treba da se prijave do 5. aprila preko portala Poreske uprave.

- Novi sistem fiskalizacije je najvažnije oružje i instrument u borbi protiv sive ekonomije - dodao je Mali.

- Želimo da naš sistem bude transparentniji, da svako plaća poreze i doprinose. Građani treba da znaju da mi iz tih doprinosa i poreza gradimo puteve, nabavljamo vakcine, gradimo bolnice, podižemo plate i penzije. 

BEZ GREŠKE

- SISTEM radi bez greške - istakao je Siniša Mali.

- Platite, dobijete račun, na tom računu imate QR kod. Ako skenirate kod mobilnim telefonom, odmah dobijate informaciju da li je račun validan ili nije i tako se svi zajedno borimo protiv sive ekonomije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!