VUČIĆ U VALJEVU PORUČIO: Prosečna plata biće više od 1.100 evra, dolaskom Bicerbe otvaramo novu eru (VIDEO)

Novosti online

08. 03. 2022. u 10:02 >> 11:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bicerba u Valjevu.

ВУЧИЋ У ВАЉЕВУ ПОРУЧИО: Просечна плата биће више од 1.100 евра, доласком Бицербе отварамо нову еру (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Polaganjem kamena temeljca, u industrijskoj zoni u Valjevu, danas je svečano započela izgradnja pogona nemačke kompanije za proizvodnju vaga i aparata za sečenje, investicije vredne više od 30 miliona evra. U fabrici će se proizvoditi vage namenjene izvozu u zemlje širom sveta.

Vučić je sa Andreasom Krautom iz Bicerbe položio kamen temeljac za fabriku. Pre polaganja vremenske kapsule Vučić je održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

Foto: Tanjug

Obraćanje predsednika Vučića

- Sećam se kada nam je prvi put bila dozvoljena nova investicija u Valjevu, kako sam sav radostan to najavio. Od tada mnogo toga je urađeno, naši timovi su radili vredno. Ovo mesto je divno za fabriku. Moramo mnogo infrastrukturnih radova da završimo, moramo da uradimo brzu saobraćajnicu Lajkovac-Valjevo. Moramo da uradimo tzv "bajpas", kao i još jednu ulicu. Trafostanica je urađena, a gas stiže do Valjeva čeličnim cevima do novembra, a potom ostaje samo da se razvede plastika po gradu. Da Valjevo bude kao za vreme Jugoslavije. Danas ću samo govoriti o Bicerbi, jer smo se posebno trudili da dovedemo investitore u Valjevo. Za nas je ovo veliki dan. Prosečna bruto plata biće 1.772 evra, što je preko 1.100 evra neto plata. Bicerbinih 400 radnika imaće time veća primanja nego što su uobičajena. Dvostruko više nego sada. U narednom periodu u Valjevu radićemo od bolnice, koja će koštati između 25 i 30 miliona evra, do nove hale, 15 miliona evra. Valjevo ima divnu okolinu. U Valjevo se malo ulagalo, a sada sa dolaskom Bicerbe, otvaramo novu eru - kazao je predsednik i dodao da je siguran da će Valjevci pokazati ne samo veliko srce, nego i koliko su vredni.

Kako je napomenuo, svi koji će da borave i žive u Valjevu, imaće bolji i lepši život, navodeći da Valjevo ima pregršt toga da ponudi i pokaže.

Vučić se posebno zahvalio damama i čestitao im Osmi mart.

- Žene su oslonac, stub našeg društva, odgovornije su od nas muškaraca. Hvala im - dodao je predsednik.

Foto: Tanjug

Obraćanje Andreasa Krauta

- Veliko mi je zadovoljstvo da vam poželim dobrodošlicu. Radujem se što vidim toliko puno žena ovde i želim im srećan Osmi mart. Srećan sam što smo danas ovde, na našem zemljištu u Valjevu. Nadam se da ćemo sve predstojeće aktivnosti oko projekta, uspešno završiti. Imali smo odlučnu podršku svih srpskih institucija, kao i grada Valjeva. Zemljani radovi su počeli u oktobru prošle godine i dosta toga je urađeno. Cela građevina obuhvataće 11.000 kvadratnih metara. Na osnovu 3D ilustracija, možete videti, biće to veliki objekat. Novi objekat biće opremljen najsavremenijim standardima. Kada vidim sve ovo, još više se radujem i jedva čekam da bude završen objekat. Predsedniče Vučiću, još jednom se zahvaljujem vama i vašem timu što ste ovde.

Foto: Tanjug

Nemačka kompanija "Bicerba" i Ministarstvo privrede Srbije potpisali su u maju prošle godine Ugovor o podsticajima za ulaganje te kompanije u proizvodni pogon u Valjevu.

Predsednik Vučić je tada rekao da nemački investitor donosi najprecizniju tehnologiju i da će zaposliti visoko plaćene inženjere i dobro plaćene radnike.

Predstavnici kompanije su tom prilikom istakli da im je Srbija veoma interesantna za ulaganje jer predstavlja "region u fazi rasta" što im omogućava da se približe svojim kupcima.

Foto: Tanjug

Bicerba je jedan od vodećih svetskih proizvođača u oblasti tehnologije izrade proizvoda za merenje težine i sečenje hrane i jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Kompanija je osnovana 1866. godine u Balingenu i pet generacija je u porodičnom vlasništvu.

Prisutna je u 120 zemalja, a ima 4.300 zaposlenih.

Fabrika, između ostalog, proizvodi mašine za sečenje mesa, štampače etiketa, sisteme za logistiku i otpremanje robe, sisteme za inspekciju robe, industrijski softver.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna