NA MORE I PO NIŽIM CENAMA: Ovogodišnji Međunarodni sajam turizma održaće se u Beogradu od 24. do 27. marta, popusti do 40 odsto

J. Su.

24. 02. 2022. u 19:12

MEĐUNARODNI sajam turizma održaće se u Beogradu od 24. do 27. marta. Prvi put na ovoj manifestaciji svoju zemlju predstaviće Malezija. U okviru sajma održaće se u istom terminu i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeka-oprema, kao i 12. Međunarodni sajam vina "Beovajn", koji će trajati 25. i 26. marta. Očekuje se i da će posetioci moći da rezervišu odmor po nižim cenama i do 40 odsto.

НА МОРЕ И ПО НИЖИМ ЦЕНАМА: Овогодишњи Међународни сајам туризма одржаће се у Београду од 24.  до 27.  марта, попусти до 40 одсто

Foto Tanjug

- Sajam će ove godine biti u znaku koncepta "Srbija stvara nove vrednosti", koji ističe važnost kreativnih industrija - rekla je Jelena Milenković Orlić, pomoćnik ministra turizma. - Drago mi je što se ova manifestacija 43. put održava na Beogradskom sajmu. Ovo su najvažniji turistički doživljaji, na kojima se razmenjuju iskustva, znanja i ponude.

Kako je rekla, kreativna industrija je komplementarna delatnost sa turizmom i ima presudnu ulogu za njegovu promociju, podršku i razvoj. Na Sajmu turizma posetioci će imati priliku da odaberu turističke aranžmane, porodična putovanja, ali i daleke destinacije.

Zemlje koje su do sada potvrdile učešće su Grčka, Turska, Crna Gora, Egipat, Bugarska, Rusija, Severna Makedonija, Tunis, Rumunija, Mađarska i Slovačka.

Prema rečima Jelene Milenković Orlić, razvoj turizma ima veliki uticaj na ostale privredne grane u zemlji i čitavo društvo. Njegovim razvojem pospešuje se izgradnja saobraćajnica, infrastrukture, ali i promoviše kulturna baština i resursi, kojima naša zemlja raspolaže.

- Vlada i resorno ministarstvo opredelilo je 5,4 milijarde dinara turističkoj i ugostiteljskoj privredi u 2021. - rekla je Jelena Milenković Orlić. - Prošle godine, bez obzira na brojne izazove sa pandemijom, Srbija je ostvarila uspešne rezultate u domenu turizma i ugostiteljstva. U 2021. godini imali smo više od 2,5 miliona turista, dok je broj noćenja iznosio više od 10 miliona.

DALEKA MALEZIJA

UDALjENOST dve zemlje razlog je zbog koga se Srbi retko opredeljuju da posete Maleziju, a tome je doprinela i pandemija, rekao je Kairul Tazril Tarmizi, otpravnik poslova Ambasade Malezije u Srbiji. Kako je naveo, privilegija mu je što predstavlja svoju zemlju u Srbiji.

- Sajam turizma u Beogradu je najveći događaj u ovom domenu u regionu i Malezija prvi put učestvuje na njemu - kazao je Tazril Tarmizi. - Velika su očekivanja od predstavljanja Malezije na ovoj manifestaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri