MINISTAR MOMIROVIĆ: Zima neće zaustaviti izgradnju infrastrukturnih projekata

Novosti online

25. 01. 2022. u 12:16

GRAĐEVINSKI radovi se izvode širom Srbije, uprkos niskim temperaturama ali moramo da završimo sve puteve, jer građani to očekuju od nas, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom današnjeg obilaska radova na deonici puta Novi Beograd - Surčin, nove gradske magistrale koja će povezati Beograd sa auto-putem "Miloš Veliki".

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Зима неће зауставити изградњу инфраструктурних пројеката

Foto: Ministarstvo

- Trudimo se da držimo dinamiku na teritoriji cele države. Danas smo ovde u Surčinu, praktično na najmanjem projektu brze saobraćajnice, ali jako značajne zbog tranzitnog

saobraćaja kroz Beograd, naročito za Novi Beograd i Surčin. Možda je ovaj projekat i najznačajniji za Surčin jer je sastavni deo i petlja Jakovo koja sutra dolazi na Republičku
revizionu komisiju. Očekujem da već u narednim mesecima možemo da krenemo u izgradnju
te petlje koja će značajno u saobraćajnom smislu rasteretiti - rekao je ministar
Momirović.

- Nećemo se zaustaviti dok ne završimo sve infrastrukturne projekte. Predugo smo čekali i stagnirali. Predugo je samo auto-put od Subotice do Niša bio taj gde smo mogli da vozimo maksimalnim brzinama, a ovo je samo jedan mali deo od 1200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica koje su trenutno u realizaciji - dodao je resorni ministar.

Ministar Momirović podvukao da posao mora da se završi na vreme iako je deonica puta

od Novog Beograda do Surčina jako zahtevna i sa velikim brojem eksproprijacija. Deonica puta Novi Beograd – Surčin, kao deo auto-puta E-763 „Miloš Veliki“, dužine je 7,9 kilometara i vredna je 58 miliona evra. Izvođač radova je kineska kompanija „China Communication Construction Company“.

Obilasku radova prisustvovao je i predsednik opštine Surčin Stevan Šuša, koji je pohvalio izvođače radova na ažurnosti i posvećenosti i naglasio da će, završetkom ovog projekta, Surčin postati jedna od najperspektivnijih beogradskih opština.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U BELEKU, U HLADU BOROVE ŠUME: Veličanstveni hotel iz lanca poznatog po odličnoj usluzi, kvalitetu i bogatim sadržajima