VANREDNO ZASEDANJE SKUPŠTINE: Pred poslanicima samo jedna tačka - pomoć mladima od 100 evra

Tanjug

10. 01. 2022. u 15:21

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je, na zahtev vlade, vanredno zasedanje parlamenta za sutra, 11. januar, a pred poslanicima će se naći samo jedna tačka dnevnog reda - pomoć mladima od 100 evra.

ВАНРЕДНО ЗАСЕДАЊЕ СКУПШТИНЕ: Пред посланицима само једна тачка - помоћ младима од 100 евра

Foto Tanjug

Poslanici će razmatrati Predlog zakona o privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid 19, izazvane virusom korona.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je ranije da će 1. februara mladi od 16 do nepunih 30 godina dobiti pomoć od 100 evra.

Prijavljivanje počinje 15. januara i trajaće do 30. januara, a sam proces prijavljivanja biće isti kao za prethodnih 100 evra koje su dobili svi građani.

Pri prijavljivanju je potrebno uneti ime prezime, JMBG i broj lične karte, kao i broj računa u banci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)