VUČIĆ PREDSTAVIO VAŽNA DOKUMENTA: Istina o Rio Tintu pred građanima Srbije - ključni dokument iz 2012. godine

Novosti online

01. 12. 2021. u 18:22

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare govorio je o Rio Tintu i pokazao dokumenta.

ВУЧИЋ ПРЕДСТАВИО ВАЖНА ДОКУМЕНТА: Истина о Рио Тинту пред грађанима Србије - кључни документ из 2012. године

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Važno je da vam pročitam apsolutno sve i svaki dokument. Prvi dokument koji se tiče Rio Tinta se tiče svih građana. 2004. godine Ministarstvo rudarstva donosi rešenje, kojim se preduzeću Rio Sava DOO iz Beograda istraživanje u Srbiji. Dokument broj dva, iz 2005. kada su proširene granice istražnog prostora. Svi znate ko je tada bio na vlasti - kazao je predsednik.

U sledećem dokumentu odobreno je istraživanje u Loznici, a potom i u još jednom dokumentu, iz 2007. godine, kada su na vlasti bili Đilas, Jeremić i ostali, rekao je Vučić.

- Godine 2008. je još jednom odobreno istraživanje novih polja. Iste godine imamo dokument, gde se vidi nastavak izvođenja i nove koordinate. Potpisao ministar Petar Škundrić. To je ona prelazna Vlada, kada smo išli na izbore i junački se proveli. Kada je ovaj jedan bežao u Rumuniju kada je proglašeno nezavisno Kosovo - ističe Vučić.

Predsednik je potom pokazao dokument iz 2009. godine, kojim je odobreno novih osam istražnih tačaka.

- E sad dolazimo do ključnog dokumenta, broj 9. Donet 1. 2. 2012. godine, gde se odobrava izvođenje radova izvlačenja ruda bora i litijuma u poluindustrijskom obimu bušenjem u basenu Jadra. Ovo je prvi i jedini dokument do sada koji suštinski dozvoljava bilo kakvo bušenje i pravljenje bušotina. Tada su na vlasti Đilas, Tadić, Jeremić, Zelenović. Svi oni - rekao je predsednik Vučić.

Više o tome čitajte klikom OVDE!

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024