PUT "DAJE GAS" PRIVREDI: Sve veće interesovanje domaćih i stranih ulagača za severozapadnu industrijsku zonu

Vladimir Mitrić

14. 08. 2021. u 12:40

ČLAN Gradskog veća za privredu Živan Bajić istakao je da će okosnicu budućeg privrednog razvoja Šapca činiti Severozapadna industrijska zona za koju se u poslednjih osam meseci sve više interesuju strani i domaći investitori.

ПУТ ДАЈЕ ГАС ПРИВРЕДИ: Све веће интересовање домаћих и страних улагача за северозападну индустријску зону

Foto V. Mitrić

Buduća deonica auto-puta Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica prolaziće upravo kroz Severozapadnu radnu zonu, koja je jedna od najvećih industrijskih zona u regionu, što će doprineti njenoj atraktivnosti za investitore - kaže Bajić.

- Sam početak izgradnje auto-puta Ruma - Šabac, izgradnja mosta na reci Savi, brze saobraćajnice Ruma - Šabac, kao i obilazak radova od strane predsednika Vučića, doveli su do naglog zanimanja zainteresovanih investitora za Severozapadnu radnu zonu.

Živan Bajić dodaje da je od početka ove godine prodato oko 15 hektara zemljišta u Severozapadnoj radnoj zoni.

- Sa kompanijom "Mint" zaključen je Ugovor o prodaji 10,96 hektara i kompanija će zaposliti oko 200 radnika. Zaključkom Vlade RS projekat kompanije "Mint" proglašen je od značaja za Republiku Srbiju. Takođe, kompanija "Kendi Raš" koja posluje u okviru Severozapadne radne zone najavila je otvaranje "Simke" koja će iz Vranja premestiti svoj proizvodni pogon u Šabac. Vrednost ove investicije je oko osam miliona evra. Dolaskom "Simke" biće otvoreno novih 120 radnih mesta za naše sugrađane - istakao je Bajić.

Odlukom o budžetu grada Šapca za 2021. godinu za infrastrukturno opremanje Severozapadne radne zone opredeljeno je oko 130 milona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024