DANAS POČINJE ISPLATA 3000 DINARA ZA VAKCINISANE: Prvi novac dobijaju penzioneri, više od 1.2 miliona građana se prijavilo

Novosti online

16. 06. 2021. u 07:10

DANAS počinje isplata jednokratne pomoći od 3.000 dinara za penzionere koji su se do 31. maja vakcinisali makar jednom dozom vakcine.

ДАНАС ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА 3000 ДИНАРА ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: Први новац добијају пензионери, више од 1.2 милиона грађана се пријавило

Foto: Depositphotos

Sutra, 17. juna počeće isplata i ostalim građanima koji su se za taj podsticaj prijavili preko sajta Uprave za trezor ili kol-centra. Očekivanja su da će u narednih nekoliko dana nakon 17. juna biti isplaćeni svi koji se budu prijavili. Većina će ih novac dobiti zaključno do petka, ali nije isključeno i da se isplata produži na ponedeljak.

U ovoj grupi su i korisnici socijalne pomoći koji su za 3.000 dinara takođe morali da se prijave.

Do sada se za ovu meru pomoći države prijavilo oko 1,2 miliona građana Srbije.

Podsećamo, penzioneri nisu morali da se prijavljuju za 3.000 dinara za vakcinisane, dok su druge kategorije stanovništva to mogle da urade do 15. juna.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije važno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Dvojezične državne škole sve traženije, a jedna se uskoro otvara i u Beogradu na vodi!