Transfer znanja i digitalne usluge PKS u fokusu razgovora sa komorom UAE

Novosti online

18. 10. 2023. u 15:51

FEDERALNA privredna komora Ujedinjenih Arapskih Emirata veoma je zainteresovana za usluge koje pruža Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije i transfer znanja u oblasti IT-ja i povezivanja tradicionalnih i inovativnih kompanija.

Трансфер знања и дигиталне услуге ПКС у фокусу разговора са комором УАЕ

Foto: PKS

- Predsednik Federalne komore zainteresovao se za usluge, u svetu već prepoznate, koje Centar za digitalnu transformaciju PKS pruža već šest godina malim i srednjim preduzećima sa ciljem da se modernizuju i digitalizuju - istakao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, nakon sastanka sa Abdulahom M. Al Mazruijem, predsednikom Federalne privredne komore UAE u Abu Dabiju.

Čadež je podsetio da je Centar za digitalnu transformaciju PKS prepoznat po obukama i načinu sertifikacije digitalnih konsultanata koji zajedno sa kompanijama rade na procesima digitalne transformacije.

- Veoma su zainteresovani da preuzmu ove servise od nas i iskoriste ih kao jednu od svojih usluga u Emiratima - rekao je predsednik PKS.

Navodi da je zahvaljujući Centru za digitalnu transformaciju PKS više od 4.000 kompanija u Srbiji prošlo proces digitalizacije svog poslovanja.

Tokom razgovora sa kolegom Al Mazurijem, ukazano je da će Privredna komora Srbije (PKS) i Federalna komora UAE proširiti postojeći sporazum o saradnji, i raditi zajedno na organizaciji velikog poslovnog foruma početkom naredne godine u Beogradu.

Foto: PKS

- Dogovorili smo sa prijateljima iz Privredne komore UAE, koja objedinjuje privredne komore svih Emirata, da proširimo i konkretizujemo našu saradnju - izjavio je Čadež.

Po njegovim rečima, pripreme za organizaciju poslovnog foruma već su u toku, a pored tradicionalnih sektora u kojima dve zemlje imaju dobru saradnju, poput, agrara i razvoja sektora nekretnina, planira se i povezivanje u novim oblastima.

- Veoma su interesantni IT, inovacije, usluge, sektor obrade retkih metala i ulaganje u te kapacitete koje na  Zapadnom Balkanu imamo - kaže Čadež.

Čadež se tokom višednevne radne posete UAE prethodno sastao i sa ministrom spoljne trgovine Ujedinjenih Arapskih Emirata Tani Bin Ahmedom Al Zejudijem, generalnim sekretarom Međunarodnog Saveta investitora UAE Džamalom Al Džarvanom, i drugima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)