Položen kamen temeljac za novu fabriku Luss Textile

Novosti onlajn

28. 06. 2023. u 16:40

U Kruševcu je danas položen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike kompanije Luss Textile koja će uposliti 500 radnika. Time će ta kompanija, zajedno sa već postojećim fabrikama u Raški i Vlasotincu, postati najveći domaći i regionalni tekstilni proizvođač sa više od 1.000 zaposlenih i proizvodnjom od oko milion odevnih predmeta godišnje.

Положен камен темељац за нову фабрику Luss Textile

Foto: Boban Ristić

„Reč je o porodičnoj kompaniji koja proizvodi najkvalitetnije stvari i koja u tekstilnoj industriji može da se takmiči sa najboljima u Evropi“, poručio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, na svečanosti polaganja kamena temeljca za novu fabriku u Kruševcu.

„Samo kada svi zajedno radimo možemo da napravimo od Srbije veliki uspeh i da pokažemo da nismo zemlja problema nego zemlja rešenja“, istakao je Čadež.

Plan je da fabrika u Kruševcu bude završena krajem ove godine, a prema rečima Čadeža, na otvaranju se očekuje dolazak poznatog svetskog modnog dizajnera Filipa Plejna, osnivača kompanije Philipp Plein International Group, koji je 2021. posetio firmu Luss Textile u Draganićima nadomak Raške i započeo sa njima poslovnu saradnju.

Foto: Boban Ristić

Luss Textile je domaća privatna, porodična tekstilna kompanija koja se bavi proizvodnjom odevnih predmeta najvišeg kvaliteta, taktičke opreme, specijalne zaštitne opreme, kao i modnog programa.

Kompanija ima saradnju sa preko 30 domaćih tekstilnih proizvođača, godišnje proizvede između 350.000 i 400.000 odevnih predmeta, a sa budućom fabrikom u Kruševcu stići će i do kapaciteta od oko milion odevnih predmeta godišnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024