VAŽNE VESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE: Krajnji rok za prijave za direktna davanja 12. jun

Novosti Onlajn

09. 06. 2023. u 16:41

SVIM poljoprivrednim proizvođačima koji čekaju na registraciju novog gazdinstva, obnovu ili promenu statusa postojećeg gazdinstva biće im omogućeno da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na podsticaje po aktuelnim javnim pozivima čiji je krajnji rok ponedeljak, 12. jun.

ВАЖНЕ ВЕСТИ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Крајњи рок за пријаве за директна давања 12. јун

Privatna arhiva

Omogućena im je da podnesu zahteve, a procedura i uređenje potrebne dokumentacije će naknadno biti završeno.

To se odnosi na zahteve za direktna davanja - po hektaru, kao i za podsticaje za kvalitetna priplodna grla, tov, krave za uzgoj teladi za tov i pčele.

S obzirom da je reč o elektronskoj prijavi, to mogu da učine i tokom vikenda.

Poljoprivredni proizvođači čiji su zahtevi za registraciju novog gazdinstva trenutno u obradi, moći će da i pre okončanja procedure, podnesu zahteve.

To što im još nije dodeljen broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG), neće biti prepreka za konkurisanje za željene subvencije na ePodsticajima. U ovom trenutku dobiće broj zahteva, a naknadno i broj BPG.

Poljoprivredni proizvođači koji obnavljaju postojeća gazdinstva i čiji se zahtevi trenutno obrađuju, takođe mogu da podnesu prijavu na sve aktuelne javne pozive.

Kada podaci čija je verifikacija u toku budu odobreni, poljoprivrednici će dobiti povratnu informaciju i tada treba da urede, izmene i dopune svoje prvobitne zahteve za podsticaje, kako bi dobili sredstva za subvencije na osnovu pravog stanja u njihovom gazdinstvu.

Mole se poljoprivrednici da redovno proveravaju svoje eSanduče, gde će im stizati rešenja o registraciji ili pozivi za uređenje zahteva.

Napominje se da je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za očuvanje životinjskih genetičkih resursa za 2023. godinu u toku i da je rok za podnošenje zahteva do 17. jula 2023. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)