GORANA JE UJELA NEPOZNATA BUBA, JEDVA SPASAO GLAVU: Policajac iz Crne Bare preživeo pakao - samo se počešao, drhtavica je počela odmah

Novosti online

23. 05. 2021. u 21:16

ZBOG ujeda insekta u nogu, posle koga se samo počešao, policajac Goran Ostojić (48) iz Crne Bare kod Bogatića zamalo nije izgubio glavu.

ГОРАНА ЈЕ УЈЕЛА НЕПОЗНАТА БУБА, ЈЕДВА СПАСАО ГЛАВУ: Полицајац из Црне Баре преживео пакао - само се почешао, дрхтавица је почела одмах

Foto: Facebook

Četvrtog dana, kad je već bio malaksao, sa visokom temperaturom, povremeno u nesvestici, sa bolovima, otokom u potkolenici i potpuno modrom nogom, hospitalizovan je u bolnici u Loznici. Lekari su mu spasili nogu i život. Bio je u teškom stanju, a sve komplikacije su nastale zato što je nepoznati insekt bio zaražen.

- Ljudima se dešavaju različite stvari u životu, ali ko bi slutio da običan ubod insekta može da napravi komplikacije i ugrozi život. Taj, još nepoznati insekt, ujeo me na poslu, u policijskoj stanici u noćnoj smeni. Otprilike posle dva sata sam osetio blagu drhtavicu, ali nisam smatrao da je problem daleko ozbijniji. Sutradan je noga počela da crveni, pa sam otišao kod lekara u Bogatiću, odakle su me uputili u Šabac. U urgentnom centru mi napišu uput za bolničko lečenje, ali u bolnici doktor kod kojeg sam se javio je vikao na mene i kolege iz urgentnog i vratio kući sa receptom za kremu kojom treba da mažem nogu. Narednog dana sam išao na posao - priča Goran.

Četvrtog dana, ujutro, nije mogao da ustane iz kreveta zbog malaksalosti i nesvestice, počela je da raste i telesna temperatura, noga da trne i modri, a otok od potkolenice do članka je rastao pa nogu nije ni osećao.

- Zahvaljujući kolegi i prijatelju Momčilu Vasiću stigao sam u lozničku bolnicu kod doktora Vasiljevića. Sa svojim timom lekara i medicinskog osoblja spasao mi je nogu i život. Šest dana lečenja pamtiću po velikoj pažnji koju su pokazali mnogobrojni poznanici i prijatelji koji su bili uz mene i porodicu od kada sam na Fejsbuku objavio fotografiju iz bolničkog kreveta. Pozivi i poruke podrške do čestih pitanja da li mi je potrebna novčana pomoć za lečenje, pošto nisam imao uput, uverili su me da u ljudima ima još empatije i solidarnosti, jednostavno ljudskosti - kaže Goran koji se sada oporavlja kod kuće.

Kao policajca Gorana poznaje puno ljudi u celoj Mačvi, dosta kolega sa kojima je bio na terenima širom Srbije, aktivan je u svim akcijama u selu, uključen u dešavanja u sportu, učestvuje u aktivnostima Crvenog krsta, pa zbog toga može da bude razumljivo što su se mnogi, makar samo poznanici, zabrinuli za njegovo zdravlje.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)