VAŽNO ZA VOZAČE U BEOGRADU: Saobraćajci masovno isključuju vozila zbog jedne stavke (FOTO)

Novosti online

30. 03. 2021. u 16:28

PRIPADNICI saobraćajne policije u Beogradu u toku akcije pojačane kontrole saobraćaja uz upotrebu vozila opremljenih kamerama i savremenim informacionim sistemima danas su za samo četiri sata iz saobraćaja isključili 52 vozila kojima je istekla registraciona nalepnica.

ВАЖНО ЗА ВОЗАЧЕ У БЕОГРАДУ: Саобраћајци масовно искључују возила због једне ставке (ФОТО)

Foto: MUP

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković istakao je da će saobraćajna policija u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu uz upotrebu ovih vozila, koja doprinose većoj efikasnosti u otkrivanju prekršaja.

Milinković je precizirao da je u prva četiri sata kontrole pored prekršaja isteka registracione nalepnice, otkriveno i pet prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa, dva vozača su sankcionisana zbog vožnje bez vozačke dozvole, dok su dvojica prekršajno kažnjena zbog nepropisnog preticanja.

Vozila opremljena modernom i savremenom tehnologijom, između ostalog, omogućavaju policijskim službenicima da direktno iz automobila provere lica i vozila.

Takođe, vozila imaju ugrađen sistem prepoznavanja tablica i njihovo upoređivanje sa bazom nestalih i neregistrovanih vozila, komunikaciju i uspostavljanje video-veze sa kolegama, kao pristup sistemu video-nadzora, kao i GPS navigaciju patrolnih jedinica kako bi brzo i pravovremeno stigle na lice mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SPOJIO IH KULTNI FILM: Prvi muž Dubravke Mijatović - sa njim ima ćerku Ivu (FOTO)