RUSKA VAKCINA I ZA GRAĐANE SRBIJE STARIJE OD 65 GODINA: Od danas pozivi za vakcinaciju i za najstariju populaciju

Novosti online

11. 02. 2021. u 08:18

VAKCINA "Sputnjik V" je bezbedna i za starije od 65 godina, rekao je ministar bez portfelja Nenad Popović.

РУСКА ВАКЦИНА И ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ СТАРИЈЕ ОД 65 ГОДИНА: Од данас позиви за вакцинацију и за најстарију популацију

Foto AP

Kaže da su razrešene sve dileme, da je Agenciji za lekove dostavljena sva dokumentacija i da bi od danas, oni koji su iskazali interesovanje za tu vakcinu, a pripadaju najstarijoj populaciji, trebalo da dobijaju pozive.

Na teritoriji Beograda su do sada vakcinisane 164.054 osobe, a drugu dozu je primilo 12.505 ljudi. Što se tiče ukupnog broj vakcinisanih u Srbiji, ta cifra iznosi 544.639 osoba, a drugu dozu je do sada primilo 49.529 ljudi, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Istakao je da u Beogradu postoje dva punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu, jedan u Belekspo centru, ali i najavio da će uskoro biti otvoren još jedan punkt u Borči u prostorijama novog Doma zdravlja.

Rekao je da očekuje njegovo otvaranje sledeće nedelje kako bude bilo neophodno da se više ljudi vakciniše.

Naveo je da je vakcina jedini način da se zaštitimo od koronavirusa, ali je i sredstvo ekonomije.

"One zemlje koje su brže vakcinisale, one će brže početi i da rade, obezbediće i bolji standard za svoje ljudi. Zato je važno da se Srbija vakciniše ovim tempom i da ne stanemo sa vakcinacijom. Moj poziv je svim građanima je da se vakcinišu, nema drugog načina da se izborimo za koronom osim vakcinacije", poručio je Vesić.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)