SRBIJA DOBIJA JOŠ JEDNU VAKCINU: Kina dobila dozvolu za uvoz cepiva u našu zemlju, a evo kada stiže još doza "Sputnjika V" i "Fajzera"

Novosti online

10. 01. 2021. u 11:28

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u poseti u Univerzitetskoj dečjoj klinici "Tiršova" gde će zdravstveni radnici primiti vakcinu protiv korona virusa. Pored premijerke zaposlene u Tiršovoj obišli su i dr Srđa Janković i državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

СРБИЈА ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДНУ ВАКЦИНУ: Кина добила дозволу за увоз цепива у нашу земљу, а ево када стиже још доза Спутњика V и Фајзера

Foto: Tanjug

- Izuzetno je veliki odziv zdravstvenih radnika i oni pokazuju i daju primer ostalim građanima Srbije da je vakcina jedini spas da se okonča borba protiv kovida 19 i da nastavimo da živimo normalno. Od sutra proširujemo broj vakcinalnih punktova širom Srbije, uključujemo i sve Domove zdravlja, tako da u narednih 7 do 10 dana ćemo završiti vakcinaciju zdravstvenih radnika i zaposlenih, ali i onih koji borave u gerontološkim centrima - rekao je Mirsad Đerlek, državni seretar u Ministarstvu zdravlja.

- Mi smo radili i završili plan punktova za masovnu vakcinaciju i to ćemo kao Krizni štab usvojiti do kraja nedelje. Na Beogradskom sajmu očekujemo da će biti otvoren punkt za masovnu vakcinaciju. Građani će moći da se prijave na sistem preko portala euprave moći da iskažu želju da se vakcinišu i da odaberu opciju kojom vakcinom žele da se vakcinušu - rekla je Brnabić.

Ona je rekla i da ne postoji bojazan da će postojati građanin Srbije koji će želeti da se vakciniše, a da to neće uspeti.

- Želim jasno da kažem da svi u Srbiji koji će želeti da se vakcinišu - imaćemo vakcine za njih. U ovom trenutku imamo vakcinu za četiri miliona ljudi. Već sutra dobijamo dodatne količine 18.525 dodatnih doza Fajzerovih vakcina. NRK je odobrila dozvolu za izvoz vakcine u Srbiju. Očekujemo još 500.000 doza Sputnjik vakcina i imamo sve preduslove da krenemo u masovnu imunizaciju - istakala je Brnabić.

Kada je reč o obaveznom PCR testu za ulazak u Srbiju, Brnabić je rekla da će ova mera biti revidirana sutra, kada zaseda Krizni štab.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici