SRBIJA NEOČEKIVANA OAZA ZA NJUJORČANE ŽELJNE PUTOVANJA: Ovako NJujork post piše o našoj zemlji

Novosti online

18. 11. 2020. u 15:31

SRBIJA se pojavljuje kao neobična oaza za NJujorčane željne putovanja, koji bi da "pobegnu" iz svog grada.

СРБИЈА НЕОЧЕКИВАНА ОАЗА ЗА ЊУЈОРЧАНЕ ЖЕЉНЕ ПУТОВАЊА: Овако Њујорк пост пише о нашој земљи

D. Balšić

Jedan takav je i mladi Dejvis Ričardson koji je pre nekoliko meseci odlučio da pobegne od epidemije u NJujorku i doputuje u srpsku prestonicu.

On kaže da ga Beograd podseća na bruklinski kvart Vilijamsburg od pre 10 godina i da mu se dopada aktivan i ispunjen život koji ima u glavnom gradu Srbije.

- Ovde trošim dvostruko manje nego u NJujorku, a živim u apartmanu sa pogledom na ceo grad. Računica je jasna: ovde je sve upola jeftinije i nema restrikcija, srećem sjajne ljude s kojima posećujem odlične restorane i razgovaram o temama koje nisu samo političke- kaže Ričardson, preneo je dnevnik NJujork post.

Preko dana Dejvis izlazi sa poznanicima u kafiće, a noću ide u diskoteke i barove i sve mu je, kako kaže na dohvat ruke, na pešačkoj distanci od beogradskog stana u kojem živi.

- Ovaj grad poseduje magičnu moć da vas zaceli: od Kalemegdana i podzemnih laguma, preko tradicije koja se proteže vekovima u prošlost, do sagovornika sposobnih da vode tematski nijansirane i sadržajne razgovore- kaže Dejvis Ričardson i ističe da nove restriktivne mere vlade Srbije neće uticati na utisak koji je srpska prestonica već ostavila na njega.

- Ukoliko u Americi stanje nastavi da ide u istom smeru, uz "zaključavanja", fizičku i socijalnu distancu, sve više ljudi dolaziće u Beograd- smatra mladi NJujorčanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ODBIO I DŽONIJA I BREGU: Popularni pevač nije hteo da peva u Bijelom dugmetu - i dan-danas žali zbog toga