HILjADE izvršnih predmeta starijih od tri godine već su dostavljene iz sudova javnim izvršiteljima širom Srbije, u skladu sa izmenama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, koje su na snazi od početka godine. Međutim, na stotine hiljada njih, pre svega u Beogradu, tek čeka da bude otpremljeno na put.

Komentari (9)

električar

11.11.2020. 16:01

Tužno i sramotno ! Ko garantuje da "tada" nisu tuženi i ljudi koji su svoje obaveze platili ??? Oni sada, posle više od deset godina nemaju mogućnost da dokažu da su tužbe bile neosnovane jer su naravno pobacali potrebne papire ... Ovakvu neažurnost mora da snosi samo sudstvo iz svojih sredstava ... Ne iz državnih, već iz svojih, krivci i tamo mogu da se nesmetano pronadju ... Narod svakako nije kriv !!! Ovo je preteralo "svaku meru" !!!

Spasoje

11.11.2020. 16:57

Gradjani da proveravaju u sudu da li se protiv njih vodi parnica??? Pa to samo kod nas ima, ako je dug prema komunalnim uslugama, zasto na racunu ne pise za taj i taj period nismo primili vasu uplatu, molimo vas proverite ili uplatite ili dodjite da se dogovorimo oko duga. Ovako se pravi opsta pometnja, i ispada da smo tuzeni, sudjeno nam bez licnog prisustva i bez zastupnika odbrane.... Presude urucene javnim uterivacima bez da gradjanin je upoznat da je osudjen i bez prava na zalbu... to samo u Srbiji ima

Zoran

11.11.2020. 21:36

Зашто плашите грађане оваквим текстовима који нису правно утемељени. Сва потраживања за комуналне и друге услуге које месечно доспевају застаревају за годину дана и довољно је изјавити приговор застарелости тако да не могу основ за извршење. Иако су свесни да су потраживања застарела повериоци ипак подносе предлоге за извршење па ако прође прође. И друга потраживања имају своје рокове затарелости у три или пет година у зависности од врсте.

Vladimir

12.11.2020. 05:37

Dobio Sam prosle godine Samo da ce za 15 Dana doci izvrsitelji da Mi popisu imovinu.odlazim kod izvrsitelji tuzi me EPs iz 2008 godine za neki kao dug U vrednosti 2000 evra iako je Placebo ne mogu da nadjemo uplatnice.Nadjem 3/4.uglavnom uzimam advokata i pozivam se na zastatelost duga.i uglavnom prodjem sa 500 evra jer tu Spada Advokat izvrsitelj 10000 DIN i preostali dug od 20000 DIN.A onaj Sto nema Para za advokata bei Mi uzmu kuci,a lopovi hoces dva puta da naplate.

Nikola

12.11.2020. 08:04

Bilo da ste platili ili niste, bitno je u postupku pozvati se na zastarelost, posto sud ili izvrsitelj to ne ustanovljava po sluzbenoj duznosti. Komunalni racuni bi trebalo da zastare nakon godinu dana. U svakom slucaju, opsti rok zastare je 10 godina.